ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΩΝ ΜΕΘΑΝΩΝ

Τα Λουτρά των Μεθάνων

Οι Ιαματικές πηγές των Μεθάνων είναι αποτέλεσμα της ηφαιστειακής δράσης, ονομαστές εδώ και χιλιάδες χρόνια για την αποτελεσματική και σωτήρια επίδρασή τους στην υγεία και την ομορφιά.

Η φύση πλουσιοπάροχα δώρισε στα ιαματικά νερά των Μεθάνων πολύτιμα συστατικά σε μεγάλες ποσότητες και τεράστιας θεραπευτικής σημασίας, γεγονός που δικαιολογεί την μοναδικότητα και την ξεχωριστή θέσης τους στην ιστορία των ιαματικών πηγών, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Τα νερά που αναβλύζουν από τις πηγές "μεταφέρουν", πολυάριθμα πολύτιμα ιχνοστοιχεία μετάλλων και ορυκτών που προσφέρουν μοναδικές ιδιότητες θεραπείας πολλών παθήσεων και γενικότερης αναζωογόνησης του οργανισμού κάθε ηλικίας.

Εδώ βρίσκεται η μυθική μαγεία ενός αρχαίου μυστικού για την φροντίδα του δέρματος, όπου αυτό ξαναβρίσκει την ελαστικότητα και την φρεσκάδα του και εσείς μια τέλεια εμφάνιση και αίσθηση νεότητας και ζωντάνιας.

Σήμερα οι Ιαματικές Πηγές των Μεθάνων αποτελούν θεραπευτικό μέσο για πολλές παθήσεις όπως αρθροπάθεια, δισκοπάθεια, σπονδυλοαρθρίτιδα, ρευματοπάθεια, κατάγματα, γυναικολογικά, στειρότητα, νευρώσεις, κοπώσεις, παθήσεις αναπνευστικού συστήματος, χρόνιες βρογχίτιδες, δερματικά νοσήματα κλπ.

Ταυτόχρονα οι θειούχες, χλωριονατριούχες και οξυπηγές των Μεθάνων συνδέονται άμεσα με την βελτίωση της ψυχικής και της φυσικής υγείας, ενώ συντελούν στην τουριστική ανάπτυξη της Λουτρόπολης, αφού ο καθένας μπορεί να συνδυάσει τη σωματική αναζωογόνηση και ευεξία με πολύ οικονομικές διακοπές σε μια περιοχή που προσφέρει πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού.


Η αυξανόμενη ζήτηση άλλου τρόπου ζωής, βασιζόμενη σε φυσικές μεταλλικές και γεωθερμικές πηγές, μετέτρεψε τη Λουτρόπολη των Μεθάνων σε έναν σημαντικότατο προορισμό αναζωογόνησης και ευεξίας, για εμπειρίες πραγματικής ψυχικής και φυσικής υγείας.