ΤΟ ΒΑΘΥ ΜΕΘΑΝΩΝ

Το Βαθύ Μεθάνων
Το Βαθύ Μεθάνων
Το Βαθύ Μεθάνων
Το Βαθύ Μεθάνων
Το Βαθύ Μεθάνων
Το Βαθύ Μεθάνων
Το Βαθύ Μεθάνων
Το Βαθύ Μεθάνων

Το Βαθύ είναι ένα μικρό ψαροχώρι, στο νοτιοδυτικό άκρο της χερσονήσου των Μεθάνων, που βρίσκεται στον κόλπο της Επιδαύρου κάτω από το Μεγαλοχώρι και το ηφαίστειο των Μεθάνων.

Αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για πραγματικά ήρεμες και χαλαρές διακοπές. Μια όαση γαλήνης και ηρεμίας, από τις λίγες που έχουν απομείνει σήμερα. Προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές.

Το λιμανάκι στο Βαθύ είναι πολύ καλά προστατευμένο από τους καιρούς και αποτελεί τόπο ελλιμενισμού για κότερα, ιστιοπλοϊκά και άλλα σκάφη, στον Σαρωνικό.

Στην προβλήτα του λιμανιού θα δει ο επισκέπτης ψαρόβαρκες και ψαροκάϊκα μιας και το Βαθύ είναι γνωστό "ψαροχώρι", στο οποίο θα βρείτε πραγματικά φρέσκο ψάρι από τους ντόπιους ψαράδες.

Γύρω από το λιμανάκι είναι κτισμένα τα σπίτια του χωριού, τα καταλύμματα και γραφικές ταβέρνες, με τα ελαιόδεντρα που συμπληρώνουν το τοπίο να φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, ενώ στις γύρω πλαγιές υπάρχουν μικροί αμπελώνες και λίγα οπωροφόρα δένδρα.

Όμορφοι, γραφικοί φανοστάτες φωτίζουν το δρόμο και την παραλία, διευκολύνοντας να απολαύσετε την νυχτερινή σας βόλτα δίπλα στο κύμα.

Θαυμάσιο είναι το ηλιοβασίλεμα στο Βαθύ, με τον ήλιο να δύει πίσω από τα βουνά της Κοιμωμένης, βάφοντας τον ουρανό και τη θάλασσα με πορφυροκίτρινα χρώματα και προτρέποντας τον επισκέπτη για μπάνιο στα ήρεμα και πεντακάθαρα νερά της περιοχής.

Όλα τα κολπάκια που σχηματίζονται από το Βαθύ μέχρι την Κρασοπαναγιά προσφέρονται για υποβρύχιο ψάρεμα, αλλά και για ψάρεμα με καλάμι ή πετονιά από τα βράχια της ακτής.

Από το Βαθύ μπορείτε να επισκεφθείτε το ηφαίστειο των Μεθάνων, στην Καμένη. Η ανάβαση μέχρι τον κρατήρα είναι εύκολη και η θέα από ψηλά φανταστική.

Το Βαθύ απέχει μόλις 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από τα Μέθανα, μισή ώρα από τον Γαλατά και τον Πόρο και 50 λεπτά από την Επίδαυρο και το Θέατρο.

Στο Βαθύ ελλιμενίζονται πολλά σκάφη όσων θέλουν να παρακολουθήσουν κάποια παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και να την συνδυάσουν με μπάνιο σε απάνεμες και μοναχικές παραλίες και φαγητό με πολύ καλό φρέσκο ψάρι.